Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Harry Potter (Danial Radcliffe)

 

Teljes neve:  Daniel Jacob Radcliffe

Becenév:Dan

Foglalkozás: szinész

Születési idő: 1989. júl. 23.

Születési hely: Fulham,London

Névnao:Jan.  3.

Csillagjegy: oroszlán

Magasság: 170 cm

Szemszín: kék

Hajszín: barna

  Daniel 1989 július 23-án született Alan Radcliffe (irodalmi ügynök) és Marcia Gresham (szereposztó) fiaként, London Fulham nevű városrészében.

Kiskorában sok iskolai színpadi műben feltűnt, majd miután nem sikerült szerepet kapnia az Twist Olver-ben, a fiatal Davidet játszotta Dickens másik klasszikusában, a David Copperfieldben (2000).

Nem sokára már Mark Pendel szerepében tűnt fel a Panamai szabó (2001) című filmben, melyben a Geoffrey Rush és Jamie Lee Curtis által játszott szereplők filmbéli fiát alakította.
Az áttörés annak mondható az ő esetében, mikor Chris Colombus - rendező - kiválasztotta Harry Potter szerepére, a Harry Potter és a Bölcsek Köve (2001) című filmhez. Világhírű lett, és karrierjét a Harry Potter és a Titkok Kamrájában (2002) folytatta.

2002 novemberében fantasztikus lehetőséget kapott, hogy színpadon szerepeljen, s a londoni West End-en debütált a The Play What I Wrote című színdarabban, amelyet Kenneth Branagh rendezett, és amelyben minden este más vendégszereplő tűnik fel.

Az Alfonso Cuarón által rendezett Harry Potter és az Azkabani Fogolyban (2004) ismét ő alakította Harryt, úgyanúgy, mint a Mike Newell által fémjelzett Harry Potter és a Tűz Serlege (2005) című filmben. Hamarosan befejezte a December Boys (2006) forgatását Adelaide-ben, Ausztráliában. A film négy árva fiú története, és Dan a legidősebbet játszotta közülük.

2006 februárjában visszatért Harry szerepébe a Harry Potter és a Főnix Rendjében, amelyet 2007 júliusában mutattak be világszerte, egy héttel az utolsó Potter-könyv, a Harry Potter és a Halál ereklyéi után.

Ezután Londonban, az Equus című, pszichológiai drámában - ahol Harry Potter-beli nagybácsikájával játszott együtt -, alakítását a kritikusok és a közönség is kedvezően fogadta. (Bár néhány Harry Potter rajongó igen csak meglepődött)

A My Boy Jack következett ezután, amiben Rudyard Kipling fiát alakítja.

2002-ben megkapta az Év Felfedezettje díjat a Variety Club Awards által, azóta pedig számtalanszor kapott jelölést a Legjobb Fiatal Színész díjára különféle események keretében.

Kedvenc filmje a fekete-fehér ?Tizenkét dühös ember?, zenében pedig a rockzenét kedveli, különösen a Red Hot Chili Pepperst, sőt, ő maga is basszusgitározik szabadidejében. Sohasem olvassa el, amit róla vagy a filmjeiről írnak az újságok, és nem nézi vissza az interjúit sem.

A The Sun szerint Daniel a második leggazdagabb tinédzser Angliában, Harry herceg után, sőt, valószínűleg hamarosan le is körözi (vagy már lekörözte) a királyi sarjat.

Hírnevét és gazdagságát felhasználva jótékony célokra is bőven áldoz, és segíti munkájukat. 2006-ban például ő vásárolta meg a jótékonysági árverésre bocsátott Black-családfát, amelyet maga az írónő, J.K. Rowling ajánlott fel.

Kedvenc színészei között tartja számon Alan Rickmant, Gary Oldmant, Ralph Fiennest, és szerencsésnek érzi magát, amiért nagy nevű angol színészekkel szerepelhetett együtt (Richard Harris, Michael Gambon, Julie Walters, Jason Isaacs, David Thewlis, a teljesség igénye nélkül).

Harry Potter-es képek:

 

 

 

 

Valami vicceset mondhattak Danielnek

 

A Harry Potter első részében

Kicsit később..

 

A hatodik részben

Reflektorfényben :)

MSN ikonok:

 

 

HarryGinny  LoveToad Face  UmbridgeGryffindorDan and RupertThe Prophecy  HP5Young  HPFirst Kiss

TrioD is for DanLucky SnapeKissing HarryHarry Potter trainstationThe Golden Snitchdont let this magic die...

 

 

 

 

 

 

A titkokkal, rejtélyekkel szőtt Harry Potter-történet főhőseként ismerte meg a világ az első epizód idején még csupán kiskamasz Daniel Radcliffe-et.

A helyes fiú azóta már nagykorú, és persze - köszönhetően a Potter-filmek óriási sikerének - dúsgazdag is.

Nem szeretne azonban örökre Harry maradni. Az ifjú színészt mostanság a komolyabb témájú filmszerepek és a színház foglalkoztatja.

 

Már az Equus című darabban meghökkenést okozott azzal, hogy teketória nélkül anyaszült meztelenül állt a színpadra.

Bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges, de bevállalós is. Egy biztos: nemcsak gyerekszínészként fognak rá emlékezni.

Radcliffe a pucérra vetkőzés után még tovább menne - adta hírül a Female First. - A hírek szerint következő filmjében transzvesztitát alakítana! Arra vágyik, hogy kipróbálja a szűk szoknyát és a vastagon felvitt sminket...

Nem kell persze aggódniuk a Daniel-ért rajongó lányoknak - a fiatal színész még mindig szereti a hölgyeket, ám ideje nemigen van rájuk.

Dan egy másik filmben,Hp-ben jobban néz ki

Cimlapon:

Egy német magazin címlapján

Danielnek nem csak a Harry Potter filmje van ezt jó tudjuk hanem egy híres színpadi műve is van pl.az Equus.Ami egy pszichésen beteg fiúról szól.Dan büszke erre mert sikerült kilépnie a Harry Potter árnyékából.

Dan a színészet mellett nagyon szeret zenélni és írogatni is!

Ennyi idő után milyennek látod magadat ha visszatekintesz a kezdetekre?

"Emlékszem a szereplőválogatáson annyira izgultam,hogy nem találtam a sort amit fel kellett volna olvasnom!Biztos voltam benne,hogy nem kapom meg a szerepet.Héz év alatt óriásít változtam,de ez így van rendjén."

Daniel döntése: Karrier vagy a nagymami

Dan úgy döntöttött nem régiben,hogy nem vesz részt nagyijának a temetésén.Ahelyett,hogy Észak-Írországba utazott volna inkább New Yorkban maradt.Hogy egyetlen Equus elődaás se maradjon el  miatta a Broadway-n.

Ezt nyilatkozta:Rendkívül nehéz döntés volt ez számomra,de úgy gonolom ő is így akarta volna.Sokat beszélgettem erről a szüleimmel,és mindannyian egyetértettünk,így inkább nem szálltam repülőgépre.

       A nagymami Elise,az ifjú sztár egyik legnagyobb támogatója volt.Tavalyelött a szívproblémái ellenére is vállalta a hosszú utat Londonba,hogy megnézhesse unokája debütálását,nagy vihart keverő darabban.

Dan egyik barátnője:

Ő Dan volt barátnője

Ki ő?

Daniel fodrásza Amy Byrne.Hét évval idősebb Dan-nél.

nyilatkozta: A korkülömbség nem okoz nálonk problémát,de az emberek többsége megrémült amikor elmondtam neki.

Dan és Amy a Harry Potter és a tűz serlege forgatása közben jöttek össze,persze ezt titkolták.De milvel elárulta gogy Hp stábtag az újságírok kinyomozták.

De szerelmesek nem sok idő után szakítottak.

                     Családja

Apja:Alan Radcliffe:

Anyja:Marcia Ghresma

                    

 

Sun 08 Jan 2006 02:27:10 PM ESTA rajongókkal

Egy  fotósorozat:

dan1dan2
dan3

dan13dan15

Azt ,hogy hogyan áll Dan-nek a roxforti egyenruha már tudjuk.De más egyenruhát is viselt már mint pl. ezen a képen:

dan11