Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Draco Malfoy

2009.08.23

Darco Malfoy

 

 

Tom Felton életrazjza:

 

Név: Tom Felton
Szülinap: 1987.szeptember 22.
Horoszkóp: Szűz
Haja színe: szőke
Szeme színe: kék
Otthon: Surrey, Anglia
Testvérei: 3 idosebb báty, 21, 27 és 28 évesek
Kedvenc sport: Horgászat
Hobby: foci, kosárlabda, úszás, imádja az extrém sportokat!                              

    A 19 éves Tom Felton alakítja ismét Harry Potter õsellenségét, a mardekáros Draco Malfoyt.

 

Tom már nyolc éve hivatásos színész, alõször 1996-ban tûnt fel a vásznon Peter Hewitt' Csenõ manók (The Borrowers) címû filmjében. 1999-ben pedig eljátszhatta Jodie Foster fiát, Louis-t az Anna és a királyban (Anna & the King).

Ezen kívül jástzott két sikeres angol tévésorozatban, és néhány BBC-s rádiójátékban. Filmszerepei elõtt, 1995-ben reklámokban tûnt fel. A színészet mellet elsõsorban a horgászás érdekli – bármikor, bárhol kapható erre

 

 

Ez nem mostani: 

A most 16 (17 éves lesz hamarosan) éves Tom 8 éves kora óta színészkedik. Családjának egyik színész barátja fedezte fel benne a tehetséget. Pályafutását reklámfilmekben kezdte. Ezután tv sorozatokban és filmekben játszott kisebb-nagyobb szereppel. A legtöbb filmes tapasztalattal a szereplők közül ő rendelkezik. Szerepelt az "Anna és a király" című filmben, és mivel nagyon szépen énekel, a Guilford templomi kórus fölajánlott neki egy helyet. Tom azon kívül nagy sportrajongó: kosarazik, úszik, teniszezik, korcsolyázik.

 

 

 

 

Tom Felton számára három bátyja volt Draco, Crak és Monstro - csoda-e, hogy az amúgy csendes és barátságos fiú annyira élethűen tudja alakítani Harry Potter halálos ellenségét a filmvásznon?

A fimeket választotta az éneklés helyett

Tom Feltonról már kisgyerekkorában kiderült, hogy nagyszerű zenei tehetsége van. Hétéves korától rendszeresen énekelt a templomi kórusban és az iskolai énekkarban. Felvették a Guildford katedrális nevezetes kórusába is, ám Tom érdeklődése más irányba fordult.

Egy színésznő, aki jó barátságban volt Tom szüleivel, felfigyelt a kisfiú színpadi képességeire is. Azt ajánlotta Feltonéknak, hogy vigyék el válogatásokra Tomot. Össze is ismertette őket egy ügynökkel, és négy héttel később már ki is választották Tomot egy reklámfilm szerepéhez, négyszáz fiú közül.

Később hosszabb tévés produkciókban is feltűnt, például a rendőrökről szóló Second Sight című minisorozatban. 1999-ben szerepelt Jodie Foster mellett az Anna és a király című filmben, ahol a híres színésznő fiát alakította.

A Harry Potter 4-ben is láthatjuk

Tom karrierje ígéretesen indult, azt remélte, hogy felnőve nagy és világhíres színész válik belőle. Álmaiban sem gondolta volna, hogy ez a pillanat a Harry Potter sorozatnak köszönhetően ilyen hamar eljön. Tom megjelenése és karaktere szinte ideális Draco Malfoy figurájához, nem csoda, hogy szinte azonnal rá esett a választás. 2000-ben kezdték el a Harry Potter és a bölcsek köve forgatását, az első film 2001 karácsonyán került a mozikba. Ezt követte egy év múlva a Harry Potter és a titkok kamrája, majd 2004 júniusiában láthatjuk az Azkabani foglyot, szintén Tommal Draco szerepében. A hírek szerint már a negyedik filmre is aláírták a szerződést.

A valóságban jóban van Harryvel

Tomtól sokan megkérdezik, hogy a valóságban is olyan undok-e, mint Draco. A válasz természetesen: nem, de azt sem tagadja, hogy egész könnyen belerázódott a mardekáros fiú szerepébe. "Elég csak annyit mondani, hogy három bátyám van. A forgatások előtt mindig visszagondolok rá, hogy miket műveltek annak idején, és rögtön Draco bőrében érzem magam" - vallotta be a CBBC interjújában.

 

Mardekár:

  • Mardekár Malazár alapította közel 1000 éve
  • A ház tanulói mind ravaszak és bármit megvalósítanak a cél érdekében
  • A színük zöld és ezüst kígyó díszíti
  • A Kviddics kupát 2. szer szerezték meg
  • A ház nem nyert Ház Kupát miután Harryt beosztották a Griffendélbe
  • A hálótermük egy fal mögött van a kazamtákban

 

Draco Malfoy Magyarhangja:Borbíró András

 

neve jelentése:Draco egy csillagkép,amely egy sárkányra hasonlít,de valójában kígyó!

 

 

Tom Felton
(Draco Malfoy)

 

Név: Tom Felton
Szülinap: 1987.szeptember 22.
Horoszkóp: Mérleg
Haja színe: szoke
Szeme színe: kék
Otthon: Surrey, Anglia
Testvérei: 3 idosebb báty, 18, 21 és 22 évesek
Kedvenc sport: Horgászat
Hobby: foci, kosárlabda, úszás, tennis és éneklés

A 19 éves Tom Felton alakítja ismét Harry Potter õsellenségét, a mardekáros Draco Malfoyt

 

Tom már nyolc éve hivatásos színész, alõször 1996-ban tûnt fel a vásznon Peter Hewitt' Csenõ manók (The Borrowers) címû filmjében. 1999-ben pedig eljátszhatta Jodie Foster fiát, Louis-t az Anna és a királyban (Anna & the King).

Ezen kívül jástzott két sikeres angol tévésorozatban, és néhány BBC-s rádiójátékban. Filmszerepei elõtt, 1995-ben reklámokban tûnt fel. A színészet mellet elsõsorban a horgászás érdekli – bármikor, bárhol kapható erre.