Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


További szereplők

2009.08.10

Nymphadore Tonks
Tagja a Főnix Rendjének. Okos, életvidám, boldog és huncut nő, aki változatni tudja a haja színét, valamint animágus azaz tudja változatni az alakját. Félvér, anyja aranyvérű boszorkány, apja mugli származású varázsló, amiért Voldemort uralmában meg is ölik. Ő is mint a legtöbben a Roxfort-ba járt, ahol a Hugrabugba került. Patrónusa egy farkas. Férje Remus Jonh Lupin. Gyereke: Ted Remus Lupin, férje és apja után. Férjével együtt a Roxforti csata során vesztették életüket, így gyermeküket, Tonks anyja nevelte fel. A kisgyereknek Harry a keresztapja. Unokahúga Bellatrix Lestrange-nek, és Sirius Black-nek.

Színész: Natalia Gastiain Tena
Született: 1984. november 1. London Anglia

Arthur Weasley
Arthur a családfő, 1950. február 6.-án született Septimus és Cedrella gyermekeként. A gazdag és arisztrokrata Black család leszármazottja, édesanyját kizárták az örökségből, mert nem egy hozzá méltó férjhez ment feleségül, hanem a véráruló Septimus Weasley-hez. A Weasley család feje, és Molly a felesége, akitől 7 gyermeke született: Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron és Ginny. Magas, vékony és szemüveges. Rendkívül barátságos és melegszívű ember, aki nagyon ritkán gurul be. Legutoljára ez akkor történt meg, amikor Fred és George ráakarták venni Ront, hogy tegye le a megszeghetetlen esküt, de ezt szerencsére sikerült megakadályozni. Ron legjobb barátai, Harry és Hermione már-már a Weasley családhoz tartoznak. Arthur a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik. Imádja a mugli tárgyakat és a szokásokat tanulmányozni, ám egyenlőre kisebb sikerrel járt. Már számos dugót, elemet és szerszámot gyűjtött össze. Legnagyobb vágya, hogy megtudja, hogy mitől repül a repülőgép. Számos varázsló és boszorkány kigúnyolja főként anyagi helyzete miatt, hiszen fizetése alig elegendő ahoz, hogy egy 9 tagú családot ellásson.

Színész: Mark Williams
Született: 1950.júlnius 17. Bromsgrove Worcestershire Anglia

Molly Weasley
Molly Weasley lánykori neván Molly Prewett Arthur felesége. Mollynak családtagjaival ellentétben barna haja van. Úgy tekint Harryre mint ha saját fia lenne.Amikor a 2. részben Ron, Fred és George elmennek kiszabadítani Harryt Dursley-éktől, az apjuk repülő kocsijával, Molly észreveszi és leszidja őket, de Harryt nem hibáztatja. A 6. részben nem nagyon lelkesedik azért, hogy Fleur Delacour lesz Bill felesége, és megkéri Tonks-ot, hogy járjon el hozzájuk, hogy Bill beleszeressen és inkább őt vegye el feleségül. De ez nem teljesül és Fleur-t vette el. A 6.rész végén megbékül Fleur-ral, mert amikor Bill arcát aharapások díszítik, akkor ő azt mondja, hogy enm érdekli, akkor is szereti. Így már Ginnynek is elkell fogani Fleur-t bár ő sem kedvelte annyira.

A 7. részben megöli Bellatrix Lestrange--t, így megmenti Ginny, Luna és Hermione életét.

Színész: Julia Mary Walters
Született: 1950. február 22. Smethwick West Midlands Anglia

Bill Weasley
William Arthur Bill Weasley, Molly és Arthur legidősebb gyermeke. 1982-ben kezdte meg Roxforti tanulmányait, és 1989-ben fejezte be. Mint minden Weasley ő is Griffendéles volt. Ötödévesen háza perfektusa, hetedévesen iskolaelső lett. Bill a Gringotts bank alkalmazotjaként, Egyiptomban dolgozik átoktörőként. Miután Harry túléli a Voldemortal való 2. találkozást, Dumbledore újra összehívja a Főnix Rendjét, amihez Bill is csak úgy mint szülei és legidősebb öccse Charlie is csatlakozik. Ezért irodai beosztást kér, és hazaköltözik Angliába. A Gringottsban megismerkedik Fleur Dalecourral és nyelvi magánórákat tart neki. A 6.részben Fleur lesz Bill mennyasszonya. Ugyanebben a részben a Roxforti csata során Greyback megsebesíti, de ő enm lesz vérfarkas, és ugyanolyan marad mint rég, csak már véresen szereti a húst. A 7. részben feleségül veszi Fleurt és születik 3 gyermekük: Victoire, akivel az utolsó fejezetben találkozhatunk, nem személyesen, hanem úgy, hogy James Harry legidősebb fia említi a nevét, hogy Teddy Lupinnal csókolózik. A 2. gyerekük szintén lány Dominique, a 3. pedig fiú Louis.

Charlie Weasley
Charlie Weasley Molly és Arthur 2. gyermeke. Charlie 1984 és 1991 között tanult a Roxfortban, pont abban az évben fejezte be a tanulmányait amelyikben Harry elkezdte. Charlie a Griffendél ház tanulója volt, és a háza kviddiccsapatának a kapitánya, és legendás fogója is. Charlie Romániában él és dolgozik, ahol sárkányokkal foglalkozik.

Fleur Isabelle Delacour
Fleurnak gyönyörű derékig érű aranyszőke haja, és csinos alkata van. Fleur a tekintélyes Beaxbatons Mágusakadémiára jár, ami Franciaországban található. Fleur tehetséges boszorkány. Billel összeházasodnak. A Weasley-k eleinte ki nem állhatják Fleurt mert fellengzős, nagyon tudtában van saját képeségeinek, és nem nagyon érdekli mások véleménye:így tesz szert a Francica gúnynévre. A 6. rész végén amikor Bill arcát szétmarcangolja egy átalakulatlan vérfarkas, akkor Molly azt hiszi, hogy így már nem kell neki a fia. Azonban kiderül, hogy Fleeur tényleg szereti Billt így a család ellenszenve megszűnik. Fleur egynegyed véla nem tisztavérű. Kishúga, Gabrielle rendkívül fontos számára.

Színész: Clemence Poésy; Clemence Guichard
Született: 1982. november 30. Meudon Hauts-de Seine, Franciaország 

 

Perselus Piton
Külső jellemzője: hosszú, zsíros fekete haj és hideg fekete szeme van. Félvér, Roxforti háza a Mardekár. Patrónusa egy őz. Piton haláláig szerelmes volt Harry anyjába Lilybe. Ő a Roxfort Bájitaltan tanára, de nylt titok, hogy Sötét Varázslatok Kivédését akar tanítani, amit a 6. részben el is ér. Mindenki azt hiszi, hogy gonosz és Voldemort halálfalója, mert megölte Dumbledore-t. Ez amúgy nem igaz, mert amióta Voldemort
 megölte Harry anyját Lily-t, azóta a jó oldalon áll.

Színész: Alan Sidney Patrick Rickman
Született: 1946. február 21. Hammersmith London,Anglia

Alastor Rémszem Mordon
Egy ex-auror vagy sötétvarázsló-vadász. A rabok jelentős részét ő küldte az Azkabanba. Sötétvarázsló-vadász munkája sörán több sérülést is szerzett, elvesztette a jobb lábát és a bal szemét is. Az utóbbit egy iegn éles látású varázsszemmel pótolsta, innen kapta a nevét is. Muglik között kalapot visel, hogy eltakarja a szemét. A varázszemével átlát a falakon, sőt a saját koponyáján is. Tagja Főnix Rendjének.

Színész: Brendan Gleeson
Született:1955. március 29. Dublin, Írország

 Sirius Black
1960-ban született és 1996-ban halt meg Bellatrix Lestrange által. Felesége és gyermeke nincs. Fekete hajú és szürke szemű. Aranyvérű, háza Griffendél. Ő Tappmancs, tagja a Tekergők térképének alkotói közül.  Sirius már fiatal korában forrófejű volt és nagyon sokszor volt büntetőmunkán a Roxfortban legjobb barátjával James Potterrel együtt. James és Lily eküvőjén ő volt a násznagy, és ő lett Harry keresztapja is. Az Azkabanba zárták egy olyan büntettért amit nem is ő követett el.


Színész: Leonard Gary Oldman
Született: 1958. március 21. New Cross, London, Anglia

Aberforth Dumbledore
Aberforth 1882.-ben született. Aberforth gyermekkorát végigkísérik a kecskék, már kedvenc meséje is a koszos kecskéről szóló mese volt. A Szárnyas vadkan kocsma vezetője. Patrónusa kecske. Hosszú ezüstös szakálla és égszínkék szeme van. 

Albus Dumbledore
Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzor 1881-ben született és 1997-ben halt meg. Dumbledore a Roxfort igazgatója és a Főnix Rendjének a vezetője. Dumbledore a legerősebb varázslók egyike a világon, de rendkívüli erejét szinte sohasem használja, jóakaratú és hóbortos, a jó mágusok archetípusát testesíti meg. Együtt érez Harry nehézségeivel, és alkalmanként elnézőbb a fiatal varázsló hibáival szemben, mint másokéval lenne. Azt mondják, hogy ő az egyetlen varázsló akitől Voldemort fél. Dumbledore magas, hosszú és ősz hajjal és szakállal. Kék szeme, hosszú görbe orra, és nagyon hosszú ujjai vannak.

Színész: Richard St. John Harris és Mitchael Gambon
Született: 1930. október 1. Limerick Írország és Dublin Írország

Arabella Doreen Figg

Ő egy kvibli nő. A Wisteria sétányon lakik. Meghívta Harry-t teára ahányszor csak összetalálkozott vele. Őszhajú, bolondos, macskaimádó.Rubeus Hagrid
Ő egy félóriás. Bozontos fekete haja és szeme elég ijesztővé teszi, de valójában melegszívű teremtés. Féltestvére a 6 méter magas Gróp. Ő is a Roxfortban tanult míg ki nem rúgták egy olyan bűnért amit el sem követett. A Griffendélbe volt beosztva. Amikor Harry a Roxfortban tanul akkor ő a Roxfort kulcs és háztájörzője. Később elvállalja a Legendás Lények Gondozása tantárgy tanítását.

Színész: Anthony Robert Coltrane
Született: 1950. március 30. Rutherglen Skócia

Mundungus Dung Fletcher
Tagja a Voldemort elleni harcos szervezetnek a Főnix Rendjének.Zömök, borostás, szakakdt felöltős férfi. Kurta ó-lába, hosszú, csapzott rőt haja, és bevérzett táskás szeme van.

Remus John Lupin
Haja eredetileg világosbarna de hamar elkezd őszülni. Felesége Nymphadora Tonks, gyermeke Teddy Remus Lupin. Iskolája a Roxfort volt, ahol Griffendéles volt. Egy évig Sötét Varázslatok Kivédését tanított a Roxfortban. Gyermekkorában megharapta a hírhedt vérfarkas, Fenrir Greyback, azóta is minden teliholdkor átváltozik. Aktív tagja a Főnix Rendjének mert kémkedni szokott a vérfarkasoknál, akik a varázslóktól elkülönítve élnek. A Roxforti csatában hal meg.

Színész: David Thewlis
Született: 1963. március 20. Blackpool, Lancashire, Anglia

Minerva McGalagony
A Roxfort átváltoztatástan tanára, a Griffendél ház feje, és a Roxfort igazgatóhelyetesse. McGalagony kortársai közül, egyike annak a kevés bejegyzett animágusnak, mivel macskává tud alakulni. Szeme zöld, haja fekete színű, amit mindig feszes kontyban szokott hordani. Minerva szigorú, de igazságos nő. Patrónusa macska.

Színész: Margaret Natalie Smith
Született: 1934. december 28. Ilford, Essex, Anglia

Luna Lovegood
1981. április 17.-én született. Luna Harryékkel tart a Mágiaügyi Minisztériumba, hogy megmentsék Siriust. Kissé hibbant lány, aki olyanokban hisz amikben más nem. Még a ruhái és az ékszerei is szokatlanok. Külsőre hosszú szőke hajú, és kicsit dülledt kék szemű. Egy évvel fiatalabb mint Harry a háza pedig Hollóhát. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel, Luna apjával,  Xenophilius Lovegood-dal él, aki a Hírverő szerkeztője.

Színész: Evanna Meghan Naomi Lynch
Született. 1991. augusztus 16. Termonfeckin Írország

Lavender Brown
A Griffendél ház tagja, Harry háztársa. Legjobb barátja Parvati Patil. Mindketten sokra tartják Trelawney professzort, és minden jóslatát elhiszik és komolyan hiszik.

Színész: Jessie Cave
Született: 1987. május 5. London,Anglia


Colin Creevey
Colin egy évvel fiatalabb mint Harry. Nagy hobbija, hogy mindent ami érdekes azt lefényképezi. Nagy rajongója Harrynak, kicsit bolondos alkatú. Mikor mindenki Cedricnek szurkolt ő Harry mellett állt, és amikor mindenki hazugnak hitte Harryt akkor is hitt neki. A családjából csak az öccsét Dennist ismerjük, aki 2 évvel fiatalabb Colinnál.

Színész: Hugh William Mitchell 
Született: 1989. szeptember 7. Winchester Hampshire Anglia

Seamus Finnigan
A Griffendél ház tagja, Harry háztársa. Édesanyja boszorkány amit mugli származású édesapja csak az esküvő után tudott meg. Legjobb barátja Dean Thomas. Mumusa egy sikitószellem. Patrónusa egy róka.Parvati Patil
A Griffendél ház tagja, Harry háztársa. Ikertestvére Padma Patil akit azonban a Hollóhátba osztottak be. Legjobb barátnője Lavender Brown. Mindketten sokra tartják Trelawney professzort. A kevésbé jelentős karakterek közé tartozik.

Dean Thomas
A Griffendél ház tagja, Harry egyik háztársa. Legjobb barátja Seamus Finnigan valamint jóban van a Weasley ikrekkel Fred és George Weasleyvel. Édesanyja mugli, de édesapja varázsló aki azonban évvekkel ezelőtt elhagyta a családot. Dean sokáig azt hitte, hogy mugli mivel édesapja titokban tartotta varázsló származását. Akkor döbbentek rá az igazságra amikor Dean levelet kapott a Roxfortból. Dean édesanyja később férhez ment egy Thomas vezetéknevű férfihoz, aki saját fiaként nevelte Deant. Dean nagyon szereti a focit, de a kviddicset is megszereti.


Cho Chang 
A Hollóhát ház tagja, valamint kviddicscsapatának fogójátékosa. Legjobb barátja Marietta Edgecombe. Rowling fekete hajú, nagyon csinos lánynak mutatja be őt. Egy évvel idősebb Harrynél. 1979. január 13.-án született. Patrónusa egy hattyú.

Színész: Katie Liu Leung
Született: 1987. augusztus 8. Motherwell SkóciaCedric Diggory
A Roxfort egyik patrónusa, a Hugrabug ház tagja. A Hugrabug kviddicscsapatában ő a csapatkapitány és a fogó. Két évvel idősebb Harrynél. Aranyvérű származású. Édeapja Amos Diggory a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik és jóban van Arthur Weasleyvel. A Roxfort bajnokaként Harryvel együtt részt vett a Trimágus Tusán. Elterelte egy sárkány figyelmét, de a sárkánytojás megszerzése közben égési sebeket szerez. Az iskolai bálba Chot viszi magával ami elkedvteleníti Harryt. Mivel az 1. próbán Harry segített neki Cedric viszonzásképpen segít neki a 2. próbán, megmutatja neki a perfektusok fürdőszobáját ahol megfejtheti a 2. próba titkát. A 4. rész végén meghal.

Színész: Robert Thomas-Pattinson
Született: 1986. május 13. London Anglia

 
Vincent Crak és Gregory Monstro
Crak és Monstro 2 Mardekáros diák. Draco Malfoy hűséges csatlósai és testőrei. Személyeségük elég hasonló: ostobák, erőszakosak és tehetségtelenek. Szüleik halálfalók Voldemortot szolgálják.

Neville Longbottom
1980. július 3.-án született. Neville szülei Frank és Alice Longbottom köztiszteletben álló aurorok voltak, a Főnix Rendjének tagjai. Nevillet-t apai nagyanyja Augusta Longbottom nevelte fel aki gyakran hagoztatta, hogy Neville nem örökölt semmi szüleitől. A fiú a történet első 5 részében az apjától örökölt pálcát használta, az 5. tanév után kap csak saját pálcát. ( cseresznyefa a magja unikornisszőr.) Neville állata Trevor, a varangyosbéka amit Algie nagybácsikájától kapott.

Színész: Matthew David Lewis
Született: 1989. június 27. Leeds, West Yorkshire Anglia

Percy Weasley
Percy Ignatius Weasley a Weasley család kakukktojása: muortalanságával és tekintélyimádatával kilóg a családból. Osztályvezetőjének feltétlen híve, később 
helyetesse.Lelkiismeretesen foglalkozik még a legapróbb kérdéseken is: mint az üstök fenékvastagságának a szabványosításával,  de kevés babért arat vele. Családtagja és munkatársai is túlbuzgó strébernek tartják.

Fred és George Weasley
1978-ban születtek Molly és Arthur 4.és5. fiaiként. 2 évvel fiatalabbak mint Percy és 2 évvel idősebbek mint Ron. Az ikrek az utolsó szeplőig egyformák és belső tulajdonságaik sem térnek el egymástól. A párost szinte mindenki ismeri a Roxfortban, különösen onnan, hogy mindig valami csínyen törik a fejüket. Eltérően sok varázslótól, hasznosnak találják a mugli trükköket. A Weasely Varázsvicc Bolt az Abszúl út 93. szám alatt található. Bár nem fejezték be az iskolát, nem tetek le semmiből RAVASZT vizsgákat, nem voltak se perfektusok se iskolaelsők, az ikrek álma teljesült, saját varázsvicc boljuk van, és azt csinálják amit mindig is: megnevettetnek mindnekit. Nagyon jó üzelti érzékük van. 

Színészek: Oliver Martyn John és James Andrew Eric Phelpss
Születtek: 1986. február 25. Birmingham Anglia

Horace Lumpsluck
A 6. részben tűnik fel Harry és Dumbledore keresik fel azzal a kéréssel, hogy térjen vissza a Roxfortba tanítani. Harry azt hiszi, hogy Sötét Varázslatok Kivédését fog tanítani, de csalódni fog mert Bájitaltant fog tanítani és Piton fogja az SVK-t. A  Mardekár ház feje volt régebben. Amikor a 7. részben Piton elmenekül akkor ő lesz a Mardekár ház vezetőtanára idéglenesen. 

Színész: Jim Broadbent 
Született: 1949. május 24. Lincoln, Lincolnshire AngliaDudley Dursley
Színész: Harry Edward Melling
Született: 1989. március 13. London, Anglia

Vernon Dursley
Színész: Richard Griffiths
Született: 1947. július 31. Thornaby-on-TEes, Cleveland Anglia

Petunia Dursley
Színész: Fiona Mary Wilson: Fiona Shaw
Született: 1958. július 10. Country Cork, Írország

Marge Dursley
Színész: Pam Ferris
Született: 1948. január 1. Hannover Lower Saxony West Germany

Argus Frics
Színész: David Bradley
Született: 1942. április 17. Yorkshire Anglia

Viktor Krum
Színész: Stanislav Ianevski; Stanislav, Yanevski
Született: 1985. május 16. Sofia, Bulgária

Cornélius Caramell
Színész: Timothy Sydney Robert Hardy
Született: 1925. október 29. Cheltemham, Gloucestershire Anglia

Oliver Wood
Színész: Sean Bigerstaff
Született: 1983. március 15. Glasgow Skócia

Kingsley Shacklebolt
Színész: George Harrison
Született: 1943. február 24. Liverpool, Merseyside Anglia

Félig Fejnélküli Nick
Színész: Jonh Marwood Cleese
Született: 1939. október 27. Weston-Super-Mare, Somerset Anglia

Rita Vitrol
Színész: Miranda Jane Richardson
Született: 1959. március 3. Southport, Lancashire Anglia

Madam Maxime
Színész: Frances da la Tour
Született: 1944. július 30. Bovington, Hertfordshire Anglia

Ollivander
Színész: John Vincent Hurt
Született: 1940. január 22. Shirebrook Derbyshire Anglia

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Celebrex Online No Prescription Lesinfoke

(Lesinfoke, 2019.09.26 08:24)

Amitriptyline 50 Mg For Sale Cialis 5 10 Mg Without Pres Accutane 30 Mg Sales <a href=http://bakgol.com>ou acheter du viagra paris</a> Prednisone Back Order

...

(Zita, 2011.08.27 21:37)

Nagyon összeszedett, igazán tetszik. Bár én még szivesen olvasnék a e színészekről magukról.

oldiról

(Eszti, 2010.05.20 18:46)

nagyon jó az oldi, imádom...